Forcadell i Bassa han de tornar a la presó aquest mateix divendres

Les presons de Puig de les Basses i Wad-Ras els transmeten la notificació de la revocació del tercer grau

Carme Forcadell amb Dolors Bassa
Carme Forcadell amb Dolors Bassa

Carme Forcadell i Dolors Bassa hauran de reingressar avui mateix, divendres, a la presó, després que el Tribunal Suprem hagi decidit revocar el tercer grau dels líders independentistes. Les presons de Puig de les Basses, a Figueres, i de Wad-Ras, a Barcelona, ja han rebut la notificació oficial de les resolucions del Tribunal Suprem que revoquen els tercers graus de totes dues, segons ha informat el Departament de Justícia. Els centres penitenciaris s’han posat en contacte amb les internes perr informar-les que han de reingressar aquest divendres mateix.

Dels nou polítics presos del judici del procés, únicament Forcadell i Bassa estaven encara en tercer grau penitenciari i anaven a dormir a la presó de dilluns a dijous, ja que el jutjat de vigilància penitenciària els el va mantenir a l’espera que el Suprem es pronunciés.

Els magistrats del Tribunal Suprem també els deneguen l’aplicació de l’article 100.2, que els permetia sortir alguns dies a treballar o fer voluntariat tot i estar en segon grau, per la seva “falta de connexió amb un procés de reinserció”.

L’ANC ha convocat protestes davant de les dues presons contra la decisió del Suprem. L’entitat ha mobilitzat onze columnes de vehicles que han anat cap a les presons en protesta per la revocació del tercer grau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides