La vista per a l’extradició de Valtonyc s’ajorna fins al maig

La justícia de Gant decidirà llavors sobre la legalitat de la llei espanyola d'injúries a la corona

Valtònyc
Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha ajornat la vista per l’extradició de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, almenys fins al 27 de maig. Després de suspendre l’audiència que hi havia prevista aquesta setmana, la justícia belga ha convocat el raper mallorquí el maig del 2021 a l’espera que el Tribunal Constitucional digui si la llei belga d’injúries a la corona és vàlida per acceptar l’euroordre d’Espanya.

Arran d’una pregunta prejudicial del Tribunal d’Apel·lació de Gant presentada al setembre, el TC de Bèlgica està estudiant si la norma és conforme a la jurisprudència del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg sobre la llibertat d’expressió, però ni tan sols ha convocat una vista pel cas, de moment.

La defensa de Valtònyc calcula que el dictamen del Constitucional podria trigar entre mig i un any d’ençà que es va presentar la pregunta.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari