El pla de Nadal es pot revisar si les xifres de pandèmia empitjoren

Ho ha avançat Fernando Simón, que alerta d'una situació "molt complicada", tot i que les dades a l'Estat milloren

Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries de l’Estat, Fernando Simón, ha advertit aquest dijous que el Pla de Nadal aprovat ahir en el marc del Consell Interterritorial de Salut està pensat per a una situació com l’actual “o no molt diferent”. Per això ha indicat que si les dades canviessin molt “caldria plantejar-se si el pla continua tenint sentit”. Això, ha afegit, pot funcionar per les dues bandes, tant si les dades empitjoren, escenari davant del qual es podrien endurir les restriccions, com si milloren, que obriria la possibilitat a flexibilitzar alguna mesura “sempre amb molta precaució”.

Pel que fa a la situació actual, Simón ha notificat que les dades al conjunt de l’Estat milloren, però ha alertat que el panorama continua essent “molt complicat”. En aquest sentit ha advertit que el pont de la Puríssima és un període al qual cal prestar atenció. Superar amb èxit aquest pont, ha dit, permetrà afrontar el Nadal en una situació més favorable.

Sobre les PCR als aeroports, la prova que s’exigeix a les persones que volen accedir a Espanya per via aèria, Simón ha explicat que fins ara s’ha comptabilitzat 1.020 persones que no en duien, de les quals 14 van donar positiu en la prova que els va fer l’administració estatal. En tot cas, Simón ha considerat que es tracta d’una xifra menor que demostra que “ara com ara la transmissió de la malaltia està associada al nostre país, i no es produeix per contagis de l’exterior”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides