Totes les comunitats autònomes estaran tancades perimetralment durant les festes

El Pla de Nadal de Sanitat compta amb el suport de totes les autonomies, a excepció de Catalunya i Madrid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat aquest dimecres, després de la reunió del Consell Interterritorial, que les comunitats autònomes han acordat tancar perimetralment els seus territoris entre els dies 23 de desembre i 6 de gener. D’aquesta manera, no es compleix la idea que tenia Catalunya, que era obrir les fronteres a partir del dia 21, sempre que les dades evolucionessin positivament i es pogués passar al tram 3. De fet, Catalunya s’ha abstingut i Madrid ha votat en contra del Pla de Nadal del ministeri, la resta d’autonomies han votat a favor.

Tot i que no es podrà entrar ni sortir de cada comunitat autònoma, Illa ha explicat que es farà una excepció per a les persones que tornin a casa seva a passar les festes. Això sí, en aquests casos, el govern espanyol recomana als ciutadans que facin una quarantena de deu dies abans d’anar-hi, per assegurar-se que no porten el virus a casa. I un cop allà demana que es vegin amb el mínim de gent possible.

A banda del confinament perimetral, el Ministeri de Sanitat també ha demanat que, la nit de Cap d’Any, s’anul·lin les campanades que es fan en llocs on hi pugui haver grans aglomeracions. És el cas de ciutats com Barcelona o la Puerta del Sol de Madrid.

En aquest sentit, també hi ha canvis en les cavalcades de Reis, que comporten una gran aglomeració de gent. Hauran de ser actes estàtics, amb control d’accés i distància de seguretat.

A més, en la línia del que ha aprovat el Procicat aquest matí, Illa ha confirmat que, al conjunt d’Espanya, durant els àpats de Nadal i Cap d’Any es podran fer reunions de fins a deu persones. També hi ha canvis en el toc de queda, que aquestes dues nits no començarà fins a dos quarts de dues de la matinada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.