El govern català tem una sortida massiva dijous, abans del pont

Recorden el confinament municipal i reforçaran els controls, mentre el gremi de restauració n'exigeix l'aixecament

La Generalitat preveu que hi hagi una sortida massiva aquest dijous, a les portes del pont de la Puríssima, per evitar el confinament municipal que comença divendres i dura fins dilluns. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, recorda que el confinament perimetral per municipis hi continua sent i, per tant, qui marxi de pont no podrà moure’s de la localitat on vagi.

A més, el conseller d’Interior ha explicat que, com que molta gent haurà marxat de pont, els controls policials per assegurar que ningú salti les restriccions augmentaran fora de l’àrea metropolitana.

Per això la Generalitat fa una crida a la prudència després de veure algunes imatges d’aglomeracions aquest diumenge aprofitant que feia bon temps i era primer cap de setmana amb bars i restaurants, comerços oberts i ofertes del Black Friday.

D’altra banda, les patronals territorials de l’hostaleria catalana s’han unit per demanar al Departament d’Empresa i Coneixement que s’aixequi el confinament de cap de setmana per salvar el pont de la Puríssima. El document exigeix que s’avanci a aquest divendres la fase dos i es permeti més mobilitat geogràfica amb urgència abans del 7 de desembre, data en què el Govern permetrà els desplaçaments entre municipis.

També es demana poder ampliar l’horari d’obertura fins a la mitjanit a partir del 4 de desembre i que es permeti el servei a les barres, sempre que es puguin mantenir la distància. A més, els restauradors demanen que s’elimini la distància d’un metre entre persones que mengen a la mateixa taula i que es permeti ampliar el nombre de comensals a 10.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari