Tres anys i mig de presó per les protestes de l’1-0 de 2018

L'Audiència de Barcelona considera Adrian Sas culpable de colpejar un policia a la Ciutadella

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó Adrian Sas, el jove de Vilafranca del Penedès acusat de colpejar la policia durant els aldarulls del primer aniversari de l’1-O al parc de la Ciutadella de Barcelona. La sentència el considera responsable d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i lesions. Per contra, l’absol del delicte de desordres públics.

El jove també haurà de pagar una indemnització de pràcticament 2.000 euros i una multa de més de 720. Diferents grups de suport ja han mostrat el seu rebuig a la decisió i han anunciat que la recorreran. També han programat una manifestació que es farà el pròxim dilluns als jutjats de Vilafranca de Penedès i que finalitzarà a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del mateix municipi.

Setmanes abans, els grups de JxCat, ERC, els comuns i la CUP havien donat el seu suport al jove en una roda conjunta al Parlament i havien demanat a la Generalitat que es retirés de l’acusació particular.

Això no obstant, la conselleria d’Interior, que dirigeix Miquel Sàmper (JxCat), no es va retirar, fet que va provocar les crítiques de diversos diputats d’ERC, que li van demanar al departament que “donés la cara”.

(Visited 175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari