El programa de Mònica Terribas i Jordi Basté a TV3 no arrenca

El programa Nexes, que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va comprar a la productora Arena Sports Media SLU per 1.349.679,42 euros el 29 de juliol passat, encara no té data d’estrena. El projecte presentat per Nexes a la CCMA es referia a un magazine presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté que es començaria el novembre i que duraria fins les vacances d’estiu. La durada de Nexes, tal i com s’especificava en el contracte firmat amb Arena Sport Media SLU, seria de vuit mesos. Vist que novembre s’ha escolat i que TV3 encara no ha anunciat quan s’estrenarà, tot apunta que Nexes no complirà el seu compromís d’estar vuit mesos en antena o que Terribas i Basté hauran de treballar els mesos de juliol i agost propers o continuar amb el programa uns quants mesos després de l’estiu.

Nexes és el segon programa més car dels que la CCMA va adquirir amb els 6 milions que el departament de Cultura li va donar perquè els dediqués al “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. Un projecte d’El Terrat Gestiones XXI SL, productora del grup Mediapro, va rebre 2,16 milions d’euros per la realització de 10 capítols de la sèrie L’última nit del karaoke. La durada d’aquest programa, del qual TV3 tampoc no n’ha donar cap informació, és d’un any i mig. Les dades de la durada i el cost d’aquests dos programes se saben perquè han aparegut a l’Espai del Proveïdor/Client de la CCMA.

El programa Versió RAC1, que dirigeix i presenta Toni Clapés, va difondre un missatge a Twitter el 9 de juliol en el qual anunciava que Mònica Terribas i Jordi Basté estaven a l’espera de la resposta de la CCMA a la seva proposta televisiva. El cert és que la CCMA ja l’havia seleccionat tres dies abans entre els 34 programes que pagaria amb els diners que li havia traspassat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. TV3 ja ha anunciat l’estrena d’alguns dels programes inclosos en aquesta selecció, com Batalla monumental, de la productora Sàpiens, d’Oriol Soler, que es començarà a emetre el primer trimestre de l’any vinent, o La Comunitat, de B.World Productions SL, que ja s’està emetent a les xarxes socials de la CCMA des del 28 d’octubre, o diversos documentals que ja estan en marxa.

Mentre s’esperen notícies de TV3 en relació a Nexes, s’ha filtrat que Jordi Basté no està gaire convençut de continuar en el projecte. Paral·lelament, Mònica Terribas va fitxar a finals d’octubre per la productora Mediapro, on s’encarregarà dels documentals de no ficció. Moltes incògnites per aclarir, doncs, pel futur d’aquest programa i dels 1,35 milions d’euros que ha costat. Del que no hi ha dubte és de la bona sintonia entre els dos periodistes. Mònica Terribas ha escrit el pròleg del llibre de Jordi Basté Sol com un mussol. El van presentar tots dos junts a la llibreria Abacus, el passat dia 24.

(Visited 10.575 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari