Salut farà un cribratge massiu de test d’antígens a més d’una desena de municipis catalans

Les proves començaran el proper dilluns i les persones que se les facin obtindran el resultat al cap de 15 minuts

Personal sanitari fent la prova de la covid 19

El Departament de Salut farà a partir del proper dilluns 30 de novembre un cribratge massiu de test d’antígens a més d’una desena de municipis de la Regió Metropolitana Sud amb l’objectiu de detectar població asimptomàtica de més de 16 anys, frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La conselleria ha informat en un comunicat que el dilluns 30 de novembre comencen a fer-se les proves a Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú; que el dimarts 1 de desembre s’inicien els cribratges a Sant Sadurní d’Anoia, Masquefa, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i Gavà; i que el dia 2 tindran lloc a Viladecans. Salut no descarta, però, ampliar-ho a altres poblacions.

El resultat de la prova s’obtindrà en 15 minuts i es podrà consultar també a la plataforma La Meva Salut.

El departament de Vergés ha exclòs d’aquest servei a les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, a les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de covid-19 positiu en els darrers 3 mesos, ja que han de fer-se una prova PCR al CAP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides