Mediapro es passeja per TV3 i Catalunya Ràdio després de confessar el seu suborn milionari

Jaume Roures i Tatxo Benet van dilluns i dimarts a 'El matí' de Laura Rosel i ‘Sense Ficció’ passa dimarts un documental de la productora que reconeix que ha pagat 20 milions d’euros de sanció a la justícia dels Estats Units

TV3 i Catalunya Ràdio han viscut una mena de setmana Mediapro amb la presència dels seus dos directius màxims –Jaume Roures i Tatxo Benet– el dilluns 23 i el dimarts 24 al programa El matí de Catalunya Ràdio i el passi d’un documental seu al programa Sense Ficció el mateix dimarts. Aquesta presència dels dirigents i del documental als mitjans de comunicació dependents de la Generalitat s’ha produït després que, el dia 18, la productora audiovisual Mediapro pengés un comunicat al seu portal d’Internet on reconeixia haver pagat uns 20 milions d’euros (més de 25 milions de dòlars) a la justícia dels Estats Units com a multa per haver subornat amb milions de dòlars dirigents de la FIFA (Federació Internacional de Futbol Associació) per fer-se amb els drets de les retransmissions dels partits de les fases de classificació a les regions de Centreamèrica i el Carib pels campionats mundials de 2014, 2018 i 2022.

Malgrat les veus que des de l’àmbit de la política i el periodisme han reclamat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) deixés en suspens totes les seves relacions i contractes amb Mediapro després d’aquest reconeixement de culpabilitat delictiva, Catalunya Ràdio i TV3 han ofert les seves cadires i antenes a aquesta productora audiovisual. Jaume Roures va participar a la Taula d’Anàlisi d’El matí de Catalunya Ràdio en companyia de Sílvia Barroso, directora d’El Món, Dani Basteiro, director d’Infolibre, Gemma Liñán, periodista d’El Nacional, i Ferran Espada, director de Públic, un digital propietat de Mediapro. Roures va ser presentat com a soci gestor de Mediapro i va opinar sobre l’actualitat política deixant de costat la notícia del suborn milionari de la seva empresa als dirigents de la FIFA.

Laura Rosel, la directora i presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio, va entrevistar l’endemà l’altre soci gestor de Mediapro. Tampoc va ser per parlar de l’escàndol del FIFA Gate sinó perquè presentés el llibre que ha escrit sobre la seva experiència amb la Covid-19. El va introduir com a “periodista i empresari que acaba de publicar La travessia més difícil, on relata com va superar la Covid-19 i explica com el personal mèdic, d’infermeria i auxiliar es va haver d’enfrontar a la infecció amb valentia i generositat”.

El mateix dimarts, el programa Sense ficció va emetre per TV3 el documental Ferran Latorre, més enllà dels 8.000, coproduït conjuntament amb Mediapro. La CCMA va signar un contracte amb Mediaproducción SLU el 3 de setembre passat pel qual va pagar 12.000 euros a l’empresa de Roures i Benet pels drets d’antena d’aquest documental. Precisament és a Sense ficció on Tatxo Benet intentava emetre 8 documentals de Mediapro dedicats al procés independentista per 800.000 euros. La difusió pública d’una conversa telefònica entre Benet i David Madí en la qual li demanava que mediés per aconseguir que TV3 li comprés aquests documentals va provocar un gran escàndol polític i mediàtic. Sense Ficció no ha passat els vuit documentals processistes. A la setmana Mediapro a la CCMA s’ha limitat a emetre el de l’alpinista català que ha escalat els cims més alts de 8.000 metres. De moment.

D’altra banda, la connexió Mediapro-CCMA també funciona en sentit contrari: La directora i presentadora anterior d’El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, va fitxar a finals d’octubre per Mediapro com a responsable del departament de documentals de no ficció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides