Mobilització processista perquè Iñaki Rivera rebi un premi i derroti una Plataforma de Residències

Albano Dante i Marta Sibina posen la seva influència a les xarxes socials al servei del promotor de la plataforma d’observadors que va desautoritzar el judici de l'1-O i aconsegueixen que li atorguin el guardó APDHE 2020

Octuvre.cat, la plataforma mediàtica creada per Albano Dante i Marta Sibina, que s’ha arrenglerat amb les postures polítiques defensades per Carles Puigdemont i JxCat, ha aconseguit mobilitzar prou firmes perquè el polèmic activista Iñaki Rivera hagi obtingut, aquest dimarts 23 de novembre, el Premi Nacional de Drets Humans que atorga cada any l’Asociación Pro Derechos Humanos de España (APDHE). Aquest any, tres candidatures competien per aquest premi: l’ex-fiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, Iñaki Rivera i la candidatura conjunta de tres entitats que porten molts anys lluitant per la dignitat de la vida de les persones dependents i gent gran que viuen en residències: Coordinadora de Residencias 5+1, de Catalunya, REDE (Federación Galega de Asociacións de Familiares e Usuarias das Residencias e da Dependencia) i Pladigmare (Plataforma por la Dignidad de las Personas Mayores en Residencias), de Madrid.

Les votacions estaven molt igualades entre la candidatura conjunta de les associacions que defensen els drets dels usuaris de les residències i la d’Iñaki Rivera. Es podia votar fins aquest dimarts 24 de novembre. El divendres dia 20, Albano Dante i Marta Sibina van fer una crida a votar Rivera abans del diumenge a les 19 hores. Al text que van distribuir a través de les seves xarxes socials reconeixien la gran tasca realitzada per la Plataforma d’associacions que lluiten pel benestar de les persones que viuen en residències però denunciaven que “diversos perfils de sindicats de presons i de propaganda ultra” s’estaven mobilitzant per votar aquesta candidatura.

“Sembla que la campanya no és ben bé a favor de les residències sinó en contra de l’Iñaki”, escrivien en la seva nota Dante i Sibina. El perquè d’aquesta campanya era, segons ells, que Iñaki Rivera, com a fundador de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, s’ha caracteritzat per denunciar el tracte que donen els funcionaris de presons als reclusos i per implicar-se “en la defensa dels drets dels presos polítics del procés”. La seva candidatura compta amb el suport de Jordi Cuixart, Gonzalo Boye, Jaume Alonso-Cuevillas o David Fernández.

“La mobilització ha estat molt potent i ha aconseguit aturar el pla dels sectors d’ultradreta per convertir aquesta votació en una peça més de la persecució a la que fa anys sotmet l’Iñaki. En 48 hores més de 100.000 persones han llegit la història al nostre web, prop de 350.000 l’han vist al nostre perfil de Twitter i desenes de milers han frenat amb els seus vots una estratègia que poc té a veure amb els Drets Humans”, explicava octuvre.cat.

Finalment, la candidatura de Rivera ha acabat obtenint el 66% dels vots (40.600).  La Plataforma de Residències s’ha quedat en un 29% (18.300). Carlos Jiménez Villarejo s’ha hagut d’acontentar amb un 3% (2.200).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides