El tercer grau dels presos del procés català, haurà d’esperar

El Suprem ha decidit continuar la setmana que ve amb l'estudi de la trentena de recursos interposats en un sentit i altre

Manuel Marchena, president de la sala segona del Suprem
Manuel Marchena, president de la sala segona del Suprem

El Tribunal Suprem ha decidit continuar la setmana que ve amb l’estudi de la trentena de recursos interposats en un sentit i altre sobre els tercers graus concedits als condemnats pel procés. Abans d’anunciar si revoca la modificació del grau i retorna els líders independentistes al règim tancat, han de finalitzar l’anàlisi de cadascuna de les impugnacions.

El tribunal, presidit pel jutge Manuel Marchena, tornarà a reunir-se la setmana que ve per acabar d’ultimar la seva resolució. D’una banda té els recursos de la Fiscalia, que ha recorregut la decisió de vigilància penitenciària d’avalar la concessió del grau de semillibertat. D’altra banda, té prop d’una trentena d’escrits dels condemnats rebutjant les tesis de la Fiscalia.

Els condemnats van obtenir el tercer grau i això els va permetre quedar en llibertat de manera automàtica. No obstant això, després dels recursos de la Fiscalia, es va suspendre la seva execució obligant el reingrés a la presó, excepte per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa.

Si aquest cas, el jutge de vigilància penitenciària que va revisar la seva situació es va oposar a la suspensió del tercer grau, tot i la petició de la Fiscalia. Ara, el Suprem estudia si es compleixen els requisits recollits per la llei perquè els líders independentistes quedin en un règim de semillibertat o en cas contrari han de romandre més temps a la presó fins que s’adeqüin les circumstàncies.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari