Sanitat ajorna el pacte territorial sobre com afrontar aquest Nadal

Temes com el límit de persones en les trobades o la flexibilització del toc de queda no generen consens entre les autonomies

No hi ha acord entre el govern espanyol i les comunitats autònomes sobre com fer front a les festes de Nadal en plena pandèmia de la covid. El ministre Salvador Illa ha proposat avui al Consell Interterritorial de Sanitat un límit de sis persones i toc de queda a la una. Durant la reunió han quedat clares les diferències i s’ha decidit ajornar l’acord i continuar parlant.

El ministre de Sanitat ha desitjat poder arribar a un acord en la trobada de dimecres que ve. Ha deixat clar que seran “recomanacions” que s’adaptaran a la realitat de cada territori.

Illa ha comparegut a La Moncloa després de reunir la Interterritorial i ha assegurat que el que es va filtrar ahir era només “un document de treball”. En aquest sentit, ha assenyalat que ja han recollit propostes de comunitats autònomes i continuaran “recollint totes les observacions”. D’aquesta manera, ha dit, “veurem si arribem a un acord la setmana que ve”. S’han donat una setmana més perquè “el document requereix més treball”.

Dues son les principals discrepàncies: El límit màxim de persones que es podran trobar per festes i quina excepció es fa pel toc de queda les nits de Nadal i de Cap d’Any. Sobre la primera qüestió, l’esborrany de la Moncloa planteja que les trobades siguin d’un màxim de sis persones, però algunes autonomies com Catalunya contemplen que aquestes siguin de fins a deu persones de dues bombolles de convivència, un topall amb el qual també treballa la Comunitat de Madrid.

Pel que fa al toc de queda, la recomanació de Sanitat és que en aquestes dues dates assenyalades es retardi el seu inici fins a la una de la matinada i que s’allargui fins a les sis del matí. Amb tot, la Generalitat, per exemple, no ha fixat encara cap flexibilització -el pla de reobertura manté el toc de queda a les deu per aquelles dates-, tot i que no descarta fer-ne. Madrid vol allargar mitja hora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides