Joan Carles I va comprar tres escopetes de caça amb diners d’origen opac amagats a Suïssa

L'advocat suís Dante Canonica, que està sent investigat per la Fiscalia de Ginebra pel blanqueig de capitals de l’entorn del rei emèrit, hauria participat en l'adquisició de les armes

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei Joan Carles I va gastar-se l’any 2018 102.000 euros de la societat on presumptament amagava una fortuna milionària, la Fundació Zagatka, per comprar tres escopetes en una armeria del País Basc.

Segons informa El Confidencial, en l’adquisició de les tres escopetes de caça hauria participat un dels suposats testaferros del monarca, l’advocat suís Dante Canonica, que està sent investigat per la Fiscalia de Ginebra pel blanqueig de capitals de l’entorn del rei emèrit al seu territori.

Aquest diari digital ha tingut accés a documents que acreditarien que les armes, que se sumarien a altres despeses, haurien estat pagades amb els fons d’origen opac que amagava Joan Carles I en bancs suïssos.

Un dels documents aportats per El Confidencial que ho acredita és la factura de l’empresa Kemen Sport, amb seu a Guipúscoa, i que es presenta com a “mestres artesans de l’armeria”. La factura indica la venda de tres escopetes idèntiques el juny de 2018 per un valor de 33.878 euros cadascuna.

Cal destacar, però, que el nom de Joan Carles no apareix a l’operació. A la factura de Kemen hi figura com a client el seu cosí Álvaro d’Orleans-Borbó, administrador de la Fundació Zagatka, que va pagar les armes a través d’una triangulació de transferències bancàries.

Les escopetes van ser pagades, en primera instància, per Álvaro d’Orleans a través d’un compte personal que tenia al banc Julius Baër. Tanmateix, el 25 de juny del 2018 la seva secretària va enviar una ordre de pagament al despatx de Dante Canonica, encarregat de la gestió legal de Zagatka, per tal que reemborsés els 101.636,37 euros que havia avançat De Orleans amb diners de la fundació.

D’altra banda, fa uns dies Joan Carles va rebre a Abu Dabi la visita de la infanta Elena, fet que suposa el primer viatge (del que se’n te constància) d’un familiar del rei per veure’l des que va marxar d’Espanya el passat 3 d’agost.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides