Ferrovial construirà els nous vestidors dels serveis d’informatius i esports de TV3

La CCMA va adjudicar el 18 de novembre aquesta obra a l’empresa que pagava comissions del 4% a CDC per contractes d’administracions convergents i que cobra 17’6 milions d’euros pel seguiment de casos positius de la Covid-19

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va adjudicar el passat 18 de novembre a l’empresa Ferrovial Servicios SA la construcció dels nous vestuaris dels serveis informatius i esports de TV3. En concret, el contracte descriu la prestació com “reforma de la zona interior de la planta -1 de l’edifici Ponent per tal d’habilitar uns nous vestidors per a les àrees d’informatius, esports i empreses externes”. L’empresa madrilenya va ser una de les quatre que es va presentar a aquest concurs i va obtenir la puntuació millor atorgada per la Mesa de Contractació: 94,33 punts. Aquesta mesa va desqualificar una de les empreses que concursaven –ESTAYC SL- perquè va considerar que no s’ajustava als requeriments demanats en el plec de prescripcions tècniques i va atorgar 83,37 punts a Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles SL, amb seu a Cardona, i 78,42 a la barcelonina Ártico Obras y Servicios SL.

L’import d’aquest contracte és de 98.453,15 euros, que puja a 119.128,31 euros si s’inclou l’IVA. Els nous vestidors dels treballadors de TV3 dels departaments d’informatius i esports hauran d’estar llestos en quatre mesos.

Aquest contracte amb Ferrovial arriba després dels dos escàndols que han envoltat la gestió d’aquesta empresa a Catalunya els darrers mesos. D’un costat, l’oposició parlamentària i el sector sanitari va mostrar la seva sorpresa i indignació perquè el Departament de Salut, que presideix la republicana Alba Vergés, contractés per 17,6 milions d’euros l’empresa Ferroser Servicios Auxiliares SA, del grup Ferrovial, per fer el seguiment dels contactes de les persones que donin positiu en els controls de la Covid-19. En un primer moment, el govern català va dir que revisaria aquest contracte, però, finalment, l’ha mantingut vigent. D’altra banda, el 30 d’abril, el Tribunal Superior de Justícia va confirmar la sentència que acusava Ferrovial de pagar comissions del 4% per l’adjudicació de contractes per part de la Generalitat i administracions convergents, diners que anaven a parar al partit creat per Jordi Pujol a través del Palau de la Música i la Fundació Catdem.

L’empresa no ha demanat perdó pel cobrament d’aquestes comissions i ha continuat treballant a Catalunya com si no hagués passat res. Al portal de Ferrovial, el seu president, Rafael del Pino, afirma que “s’ha distingit, abans que res, pels seus professionals magnífics. El seu esforç, bona feina i creativitat han permès superar reptes complexos i aprofitar oportunitats, transformant la capacitat individual en èxits col·lectiu”. Un dels professionals als quals es refereix Del Pino és Roger Junqueras, germà del president d’ERC, Oriol Junqueras. Roger Junqueras fa dinou anys que treballa a Ferrovial, deu dels quals n’ha estat gerent i ha estat apoderat de Ferroser Infrastructuras SA fins fa ben poc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides