La vacunació començarà per les persones vulnerables i de risc

Illa presenta el pla del govern espanyol i assegura que la vacuna de la covid serà igual de segura que la resta

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el pla de vacunació contra el coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha detallat que es farà dividint la població en 18 grups de vacunació. Els tres primers rebran la vacuna entre gener i març: seran els avis de residències i el personal sanitari que hi treballa, els metges i personal de tot el sistema sanitari i els grans dependents. En total, uns dos milions i mig de persones.

A partir del març, es vacunaran la resta de grups de risc, tenint en compte quatre criteris: l’índex de mortalitat, l’exposició a la malaltia, l’impacte socioeconòmic i el risc de transmissió. Salvador Illa ha explicat que el pla de vacunació s’estirarà durant molts mesos, però que s’espera que al llarg del 2021 tothom que vulgui quedi vacunat.

Un pla, això sí, que estarà supeditat a l’autorització de les vacunes i la garantia que funcionen. Aquest mateix dimarts, la Unió Europea ha signat el sisè contracte amb un laboratori farmacèutic, Moderna, per l’adquisició de vacunes.

En total, Espanya comprarà 140 milions de dosis de set vacunes diferents. La gran majoria seran de dosis dobles i, per tant, hi haurà vacuna per a 80 milions de persones, moltes més que ciutadans.

El ministre Illa ha destacat també que la vacuna serà segura i que es posarà en marxa un pla especial de farmavigilància “per anar veient-ne l’efectivitat i la resposta”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides