El TSJC ordena pagar el concert a les escoles segregades per sexe

La mesura dona la raó als col·legis que van recórrer la decisió de la Generalitat de no renovar-los el concert

El Govern retira el concert a les escoles que segreguin per sexe

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès la denegació per part de la Generalitat del concert als centres de primària que segreguen per sexe. D’aquesta manera, accepta les mesures cautelars sol·licitades pels centres i estableix la renovació del concert per sis cursos escolars més, a partir del 2020-2021.

El Departament d’Educació ja ha anunciat que interposarà recurs i ha expressat la voluntat de no renovar aquests concerts, més encara quan asseguren que hi ha un consens majoritari a l’Estat arran de l’aprovació de la nova llei d’Educació al Congrés.

El Govern va denegar al maig la renovació del concert educatiu a aquests tipus de centres, tot i que els hi va concedir un any de pròrroga. La mesura afecta 11 centres d’arreu de Catalunya. Educació va justificar que “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta”.

En la seva interlocutòria, el TSJC diu que “la pèrdua del concert suposarà que les famílies hagin d’assumir el cost de l’ensenyament, i, en conseqüència, que alguns pares decideixin canviar els seus fills de col·legi, sobretot en la situació de crisi econòmica actual. Aquest canvi de col·legi exigirà a les famílies afectades una adaptació al nou centre, cosa que afecta els alumnes, que es veuran apartats dels seus companys, hauran d’adaptar-se a la metodologia del nou col·legi, fet que requereix un temps més o menys llarg i que pot, fins i tot, repercutir en els seus resultats acadèmics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides