Sánchez anuncia un pla per començar a vacunar al gener

El president assegura que la gran majoria dels espanyols estaran vacunats en el primer semestre del 2021, abans de l'estiu

El president del govern espanyol Pedro Sánchez assegura que abans de l’estiu tota la població de risc espanyola podrà estar vacunada contra la covid-19. Per fer-ho, s’habilitaran més de 13.000 punts de vacunació repartits per tot l’Estat. Els detalls d’aquest pla es concretaran dimarts al Consell de Ministres.

Des de Suïssa, on ha assistit a la cimera del G20, Sánchez ha anunciat que “una part molt substancial de la població” podrà vacunar-se en el primer semestre del 2021.

Sánchez ha anunciat que es fixarà una estratègia “única” de vacunació de la covid per a tot l’Estat, acordada amb un grup d’experts multidisciplinari en el qual hi haurà representants de les comunitats autònomes, del Consell Interterritorial i de l’àmbit de la bioètica.

En una compareixença, el president espanyol ha anunciat que la campanya de la vacunació contra la Covid començarà al gener, que s’habilitaran 13.000 punts de vacunació a tot l’Estat, i que els col·lectius més sensibles tindran garantida la vacuna. Assegura que, juntament amb Alemanya, Espanya serà el primer país a tenir un pla de vacunació completa el 2021.

Sánchez no ha detallat quina vacuna es distribuirà. Ara per ara n’hi ha diverses desenvolupades per farmacèutiques de diversos països amb resultats prometedors, però encara no n’hi ha cap amb l’aprovació per ser subministrada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides