Madí impulsava uns Principis Fundacionals de la República de Catalunya amb l'”ok” de Boye

Els promotors presumeixen que Carles Puigdemont els volia rebre a Perpinyà, segons les converses intervingudes per la policía en l’operació Voloh
L'advocat Gonzalo Boye i l'empresari David Madí
L'advocat Gonzalo Boye i l'empresari David Madí

Un interlocutor de David Madí, que respón al nom de Dídac, en una de les converses telefòniques intervingudes en el marc de l’operació Voloh li va proposar reunir-se amb ell per presentar-li un text amb la “definició de principis fundacionals de la República de Catalunya”. Dídac, l’interlocutor de l'empresari i home de confiança d'Artur Mas, li recorda a Madí que aquest va proposar la seva redacció en una reunió que havien mantingut amb d'altres persones feia uns dies i que des d’aleshores havia posat en marxa, juntament amb un company que presenta com Jesús, el procés per elaborar aquesta definició de principis. El text compta amb el suport de Gonzalo Boye, advocat de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. “La veritat és que avui he parlat amb Boye i m’ha donat l’OK. M’ha dit que el president ens vol veure a Perpinyà, que baixen aquesta setmana”, explica l'interlocutor.

Dídac, però, considera que “abans d’anar a Perpinyà m’agradaria veure’t amb en Jesús. No m’importa baixar a Barcelona”. Després de comparar agendes, queden per trobar-se al despatx que David Madí té a la Companyia General d’Aigües de Catalunya, al passeig de Gràcia de Barcelona, la tarda del 29 de setembre. “Amb el Jesús hem pensat que ens faria molta il·lusió venir a presentar-te-la i parlar d’estratègia, els passos a seguir perquè no volem cometre cap pas en fals. Et volem posar en coneixement quina ha estat l’acceptació de persones clau”, li diu Dídac.

L'interlocutor també li avança a Madí el contingut del text dient que “la declaració traspua un aire fresc d’una democràcia avançada, d’un estat del benestar avançat. Allò que diem que volem: un país millor. Ens hem basat en la Declaració d’Independència dels Estats Units, els principis en què es basa la república francesa, també la Declaració Universal dels Drets Humans…” i explica que la voluntat d’aquesta definició de principis fundacionals de la República de Catalunya és “d’una banda, cosir el sobiranisme cara a les eleccions, que seria importantíssim que tots els partits l’assumissin com a pròpia i tanmateix que servís per acotar segons quin tipus d’accions dels partits polítics que es desviessin de la finalitat d’assolir la independència”.

Dídac afirma també que “hem fet un equip molt maco, amb advocats, politòlegs,…”. L’advocat Gonzalo Boye, que segons ell ha donat l’"OK" al manifest, ha estat notícia avui també perquè El Confidencial ha publicat que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) l’acusa de cobrar 10.000 euros per ajudar l’organització de narcotràfic dirigida per Sito Miñanco a recuperar 900.000 euros decomissats per la policia de duanes a l’aeroport de Barajas, el febrer de 2017.

(Visited 157 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari