Baixa el risc de rebrot a Catalunya, les hospitalitzacions per covid i els pacients a les UCI

Salut notifica 5.011 casos de coronavirus i 104 defuncions en les darreres 24 hores
Atenció a un pacient afectat per la covid-19
Atenció a un pacient afectat per la covid-19

El risc de rebrot a Catalunya continua baixant, tot i que encara es troba en xifres molt elevades. El Departament de Salut ha comunicat aquest divendres que aquest paràmetre ha descendit 8 punts, ja que ha passat dels 739 punts d’ahir als 731 d’avui. Cal remarcar, tanmateix, que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

Al mateix temps, la velocitat de contagi ha baixat una centèsima i s’ha situat en 0,94. Fins fa pocs dies, la velocitat de reproducció del coronavirus es trobava per sobre de 1, fet que volia dir que, de mitjana, un positiu contagiava a més d’una persona.

El descens del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del virus han anat acompanyats aquest divendres d’una baixada de pacients amb covid als centres hospitalaris catalans. En aquest sentit, els hospitals tenen actualment 2.725 persones ingressades amb aquesta malaltia, fet que suposa 45 menys que ahir. Les UCI també han vist reduït el nombre de pacients: han passat dels 485 d’ahir als 471 d’avui.

Així mateix, la conselleria ha notificat aquest divendres 5.011 nous positius de coronavirus i 104 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 290.244 persones contagiades i 14.482 morts.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari