Illa confia en les mesures actuals i descarta un confinament domiciliari

El mateix dia que Astúries demana el seu tancament
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dilluns decretar confinaments domiciliaris en els pròxims dies i ha confiat que amb les mesures incloses en el nou estat d'alarma es podrà controlar l'evolució de la pandèmia.

Les declaracions del ministre, que ha demanat "no entrar en una mena de competició per veure qui pren la mesura més dura", coincideixen amb la sol·licitud del govern d'Astúries, que ha demanat a l'executiu central un confinament domiciliari durant 15 dies.

Astúries ha anunciat aquest dilluns que demanarà al govern espanyol el confinament domiciliari per contenir l'avanç de la pandèmia. D’altres comunitats com ara Andalusia ja no ho descarten, i el president andalús Juanma Moreno adverteix que seran necessàries mesures més dures si el ritme de contagis i, sobretot, el d'hospitalitzacions no millora.

Illa ha negat "rotundament" que el govern espanyol s'estigui plantejant decretar el confinament domiciliari aquesta setmana i ha insistit que amb les mesures disponibles actualment -toc de queda, limitació de reunions socials o confinaments perimetrals- es podrà controlar la pandèmia.

D’altra banda, Illa ha insistit que el govern espanyol calcula que a principis de l'any que ve, "o a finals d'aquest si les coses van molt bé", Espanya disposarà d'una primera tanda de vacunes contra la covid-19, si bé caldrà seguir "convivint" amb el virus fins al maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides