La conselleria de Salut descarta ara per ara un confinament domiciliari

Les restriccions eviten la dràstica mesura, però la idea es manté a l’espera de l’evolució del coronavirus
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat un confinament domiciliari ara mateix a Catalunya, i ha remarcat que cal “anar pas a pas i donar temps” perquè les mesures en vigor facin efecte. Coincidint amb la petició d’Astúries d’aplicar un confinament domiciliari, Vergés ha insistit que, tot i que no descarten absolutament res, de moment les mesures adequades són les que ja s’apliquen.

Vergés ha celebrat la desacceleració del ritme de contagis però ha avisat que “s’és molt lluny de l’objectiu”. Per això, demana no abaixar la guàrdia. “Les dades dels darrers dies ens diuen que les mesures han aturat l’increment intens que vèiem. Podem parlar de desacceleració a tot Catalunya, però estem molt lluny de poder estar contents i satisfets amb la situació. Que alguna xifra millori no ens ha de portar a relaxar-nos”, ha valorat.

En aquest sentit, Vergés ha defensat les mesures preses fins ara, però ha assenyalat que encara s’és lluny de l’objectiu, que és situar l’índex Rt per sota de l’1 i rebaixar els casos diaris a 1.000. Des de Salut també s’ha agraït l’esforç de la ciutadania en la lluita contra la pandèmia.

En termes similars s’ha pronunciat el director de la Unitat de Seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquest dilluns en roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica. Segons ell, "de moment, sembla que anem bé". Però, ha afegit, "no podem abaixar la guàrdia". I així és perquè, a l'altra banda de la balança, hi ha les xifres que sí que es mantenen a l'alça. Per exemple, les 66 morts més registrades a Catalunya durant les últimes 24 hores. "Hi ha un risc de contagi gran. La desescalada de les restriccions caldrà fer-la més endavant", ha dit Mendioroz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides