Els restauradors impugnen davant el TSJC la pròrroga del tancament de bars i restaurants

La patronal FECASARM reclama la suspensió de la mesura, que considera "ineficaç" i "desproporcionada", i del tancament perimetral del cap de setmana
Bars i resturants de Catalunya, tancats

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha plantejat un recurs contenciós administratiu contra la resolució SLT/2700/2020, amb què el govern de la Generalitat va prorrogar quinze dies més el tancament dels bars i els restaurants, i va endurir les restriccions per contenir la propagació de la Covid-19.

Aquesta patronal reclama al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) mesures cautelars contra una decisió que segueix limitant l'activitat de la restauració a servir menjar per emportar, i que ha causat unes pèrdues que el sector xifra en 900 milions d'euros els primers quinze dies i que estima que s'incrementaran fins als 1,8 milions els pròxims dotze dies si es manté la decisió del govern.

FECASARM considera que es tracta d'una mesura ineficaç, adduint que els contagis han continuat amb els bars i restaurants tancats, a més d'enganyosa, desproporcionada i innecessària.

Així mateix, ha sol·licitat al TSJC que tombi el tancament perimetral de cap de setmana, ja que considera que la seva adopció és contrària a una norma de rang superior com el Reial Decret que declara l'estat d'alarma, i, per tant, és nul·la de ple dret.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides