El sector cultural català, desesperat amb les noves mesures restrictives

El teatre i el cinema es resignen per la situació però exigeixen al Govern l'arribada de les ajudes promeses
Espectadors en una sessió de cinema

El sector cultural lamenta les noves restriccions del Govern per frenar la situació de contagis de coronavirus, que suposa el tancament d'espais com teatres i cinemes. Els dos gremis coincideixen en el fet que la situació "és un desastre" i suposarà un retrocés.

El president del Gremi de Cinemes, Camilo Tarrazón, ha assegurat aquest dijous que "la decisió de tornar a tancar els cinemes i els espais culturals és un desastre" perquè "compromet tots els esforços de programació que estaven fets" i pel que fa als cinemes, les estrenes previstes.

En declaracions a l'ACN, Tarrazón ha demanat al Govern que es faci realitat "el més ràpid possible" la partida cultural de 17,2 milions d'euros anunciada perquè "el sector cultural està trinxat".

D'altra banda, la presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha considerat el tancament dels teatres com una "molt mala notícia", però ha celebrat que per primera vegada s'acompanyi la decisió d'un pla de rescat.

"El públic ens ha respost i ara ens tornem a quedar sense el públic i necessitem ajuda i un canvi estructural del sistema teatral i cultural a Catalunya", ha dit, en declaracions a l'ACN.

Vidal ha valorat les noves mesures com "una molt mala notícia" però que ve acompanyada per "un rescat puntual de 15 dies. És la primera vegada que se'ns diu que se'ns tanca i que hi ha un ajut per intentar suportar aquests 15 dies sense cap mena d'ingrés". Ha admès, però, que voldrien que aquest pla de 17,2 milions d'euros fos més elevat però almenys hi ha aquesta aportació, ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.