Manifest a Sant Jaume contra les detencions de Madí, Soler, Vendrell i Alay

Representants del govern, els partits i les entitats independentistes afirmen que "els demòcrates" n'exigeixen "la llibertat", sobre un escenari muntat per una de les empreses escorcollades per la Guàrdia Civil
Protesta de los partidos y las entidades independentistas en Sant Jaum
Protesta de los partidos y las entidades independentistas en Sant Jaume

Els principals partits i entitats independentistes han escenificat, amb la lectura d'un breu manifest per part de l'actor Pep Planas a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el seu rebuig a la darrera operació de la Guàrdia Civil contra promotors del procés pel presumpte desviament de fons públics,
en el marc de la qual han estat detinguts David Madí, Oriol Soler, Xavier Vendrell i Josep Lluís Alay.

El text considera que l'operació, ordenada per un jutjat de Barcelona, "torna a evidenciar que la repressió no s'atura", i que té com a objectiu "limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política". El segon i darrer paràgraf conclou afirmant que "el conjunt del sobiranisme i els demòcrates d'aquest país exigim la llibertat immediata de totes les persones detingudes per aquesta causa política contra l'independentisme".

Entre les figures públiques que han participat en l'acte de protesta hi havia el vicepresident i president interí de la Generalitat, Pere Aragonès, l'expresident català Quim Torra, la consellera i portaveu del govern, Meritxell Budó, el vicepresident del Parlament Josep Costa, la diputada i portaveu d'ERC Marta Vilalta, el diputat d'ERC i dirigent de Demòcrates Antoni Castellà, el diputat de la CUP Carles Riera, el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i exconseller, Ernest Maragall, la seva homòloga de JxCat i també exconsellera, Elsa Artadi, el dirigent del PDECat David Bonvehí, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

L'acte s'ha organitzat sobre un escenari facilitat per Events SL, una de les empreses investigades i escorcollades aquest dimecres, propietat de l'empresari proper a Convergència Antoni Fusté. Aquesta empresa, que ha transportat un petit escenari de tres esglaons en un camió, també va participar en l'organització de l'acte que va convocar el Consell per la República a Perpinyà el passat mes de febrer, en el qual va participar l'expresident Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides