Aragonès aprofita la reunió dels fons Covid per internacionalitzar el procés

El vicepresident planteja a Von der Leyen un referèndum sobre la independència i la gestió directa dels diners per part de la Generalitat
Pere Aragonès
Pere Aragonès

Pere Aragonès, el vicepresident i president interí de la Generalitat, ha plantejat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, un referèndum sobre la independència de Catalunya durant la conferència telemàtica de presidents autonòmics celebrada aquest dilluns, que tenia com a afer destacat el repartiment dels fons europeus contra la crisi provocada per la Covid-19.

Aragonès ha defensat que "la manera de resoldre els conflictes polítics a Europa és votant" i que "l'aspiració" de Catalunya és "poder participar" en les institucions de la UE "amb la nostra pròpia veu". També ha traslladat a Von der Leyen "la injusta inhabilitació del president de Catalunya, Quim Torra, per defensar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats", segons ell mateix ha explicat. Alguns presidents autonòmics han expressat el seu malestar pel fer que Aragonès es referís a Catalunya com una "nació", publica El Periódico citant fonts coneixedores de la trobada.

El vicepresident català, això sí, ha donat a entendre en la roda de premsa posterior que no ha percebut cap reacció positiva de Von der Leyen als seus plantejaments i ha afegit que tampoc s'ha fixat en la cara que feien el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els altres presidents autonòmics.

"És l'hora d'una política amb vocació transformadora, és imprescindible que Catalunya pugui gestionar directament els fons europeus que li corresponen", ha dit Aragonès en la mateixa compareixença, després que el govern espanyol hagi anunciat que deixarà un 50% de l'execució de les ajudes directes contra la crisi de la Covid-19 en mans de les Comunitats Autònomes.

"Catalunya vol ser protagonista de la reconstrucció europea. Tenim l'experiència, les competències i hem fet la feina. El juliol presentàvem el Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social, que mobilitzarà fins a 31.700 M €", ha defensat el vicepresident de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.