Quin misteri de Jaume Roures no aconsegueix resoldre ‘Le Monde’?

Jaume Roures

Des de fa anys, tot el que envolta l’empresari Jaume Roures, fundador del grup Mediapro juntament amb el seu soci Tatxo Benet, és un misteri. Això ja ho sabem molt bé a Catalunya i a Espanya i ara ho acaben de descobrir també a França, on Mediapro ha provocat un gran escàndol econòmic i mediàtic perquè no ha pagat 172 milions d’euros del seu contracte amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) del país, provocant un gran forat en les finances dels clubs de primera i segona divisió.

Arran d’aquest escàndol, els mitjans de comunicació francesos s’han interessat fortament per aquesta companyia catalana, que té la seva seu a la Diagonal, al costat de la plaça de les Glòries. Així, han esbrinat i han explicat que, des de l’any 2018, Mediapro és propietat (53%) d’un fons xinès, anomenat Orient Hontai Capital (OHC), que, al seu torn, està participat per la potent companyia d’assegurances Orient Securities, amb seu a Xangai.

Però els periodistes del diari Le Monde han volgut anar més enllà i s’han presentat a la seu oficial d’Orient Hontai Capital (OHC) a Xangai, en la planta 24 d’un edifici d’oficines. Allà s’han trobat que ningú no coneix l’existència d’OHC i, a més, els han explicat que la planta 24 no existeix, ja que el número 4 a la Xina es considera que porta molt mala sort. No només això: els periodistes de Le Monde han intentat localitzar Tony Ma, el CEO d’Orient Hontai Capital i és com si se l’hagués empassat la terra.

El futbol professional francès ha posat el seu destí en les mans de Mediapro, a canvi de 780 milions d’euros cada temporada, entre els anys 2020/24. Aquest 5 d’octubre passat, Mediapro havia de pagar 172 milions d’euros a l’LFP i no ho ha fet. El desembre ha de pagar 150 milions més i ja veurem si ho fa. Mentrestant, els xinesos que, suposadament, donaven solvència i garantia a Mediapro estan “missing” i ni Le Monde no els troba. Dimecres passat, Jaume Roures va fer una conferencia de premsa a París per intentar calmar els ànims, però tothom s’ho pregunta a França: on són els xinesos de Mediapro?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides