Ricomà cessa de portaveu municipal al regidor que s’havia saltat les mesures covid en una boda

L’alcalde de Tarragona manté Xavi Puig a la resta de responsabilitats polítiques, però creu que és “imperatiu que els actes tinguin conseqüències”
Pau Ricomà

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC), ha decidit cessar de portaveu municipal al tercer tinent d’alcalde i conseller de Territori, Sostenibilitat, Seguretat i Medi Ambient, Xavi Puig (ERC), després que aquest posés aquest dimecres el seu càrrec a la disposició de Ricomà en admetre que dissabte passat es va saltar, en un banquet d'una boda, les limitacions d’aforament dictades per la Generalitat per frenar els contagis de coronavirus. No obstant això, l'alcalde de Tarragona ha mantingut a Puig com a tinent d'alcalde i amb la resta de responsabilitats polítiques que té al consistori. 

En un comunicat, Ricomà considera “desproporcionat acceptar la renúncia” de Puig, però creu que és “imperatiu que els actes tinguin conseqüències”, motiu pel qual ha optat per retirar-li el càrrec de portaveu de l’equip de govern. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona assenyala que “davant qualsevol negligència els càrrecs públics hem d'assumir les responsabilitats dels nostres actes i se n'han de derivar conseqüències que siguin en tot moment proporcionades al fet succeït.”

A la vegada, l'alcalde la ciutat assegura que la posada a disposició del càrrec de regidor per part de Puig és “un gest que l’honora com a càrrec públic”, tot i que ressalta que "les accions del conseller són una negligència en un context de pandèmia on tots i cadascun de nosaltres hem d'actuar complint escrupolosament les indicacions del Departament de Salut”.

Ricomà ha aprofitat el comunicat per informar que el vuitè tinent d’alcalde, conseller d’Educació, Memòria Històrica, Ocupació, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño (ERC), serà el nou portaveu municipal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides