Sàmper proposa la restitució a Trapero i aquest li demana temps

El titular d'Interior també afirma que el paper de l'actual cap dels Mossos està "ratificat"
MIquel Sàmper

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que li ha proposat al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ser restituït en el càrrec de màxim responsable uniformat de la policia de Catalunya un cop ha estat absolt per part de l'Audiència Nacional dels delictes de sedició i desobediència per l'1-O.

El major Trapero, que era el màxim responsable policial dels Mossos fins que es va aplicar l'article 155 de la Constitució a l'administració catalana, li ha respost a Sàmper que necessita un temps per reflexionar sobre el seu futur professional.

El conseller Sàmper, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que el passat 5 de setembre li va posar sobre la taula la possibilitat a Trapero de ser restituït si la sentència era absolutoria, proposta a la qual el major Trapero "el que va fer és blindar qualsevol tipus de decisió a recuperar-se anímicament".

De fet, Sàmper ha explicat que Trapero li va dir que "quan tingui la sentència, si és absolutòria, primer que la tingui, perquè el procés de desgast també des que es va fer el judici fins que ha sortit la sentència ha sigut enorme per a tots (…), i el que va fer és demanar això: escolti senyor conseller jo no tinc les coses gens clares, jo necessito un temps, jo necessito parlar amb la meva família". Sàmper ha afegit que "i això és el que li estic respectant i jo respectaré fins que ell ho consideri".

El titular d'Interior ha insistit que va dir a Trapero que "el conseller d'interior té molt clar que ell va sortir d'aquí no pas perquè el fes fora un conseller o una consellera, sinó perquè des de la Moncloa amb el 155 el van fer fora. I per tant el procés lògic, és evident: la restitució". Sàmper ha reblat que "això és una cosa que ja està parlada, com està parlat que ell en principi no tenia intenció de tornar, fa temps, i que ara necessita un temps. Aquest és l'escenari".

Per a Sàmper "la restitució de Trapero, la restitució de qualsevol persona que ha estat privada del seu càrrec des de la Moncloa, és una qüestió que és evident, que està en el meu cervell, però no com a conseller, com a persona".

Per altra banda, el conseller Sàmper ha afirmat que el paper de l'actual màxim responsable uniformat dels Mossos, el comissari Eduard Sallent, no està qüestionat. De fet, Sàmper ha assegurat que cal diferenciar entre la línia del que "és un procés sociopolític" que afecta Trapero i que "ja estem veient la pressió que està havent-hi en els mitjans sobre aquest tema", i "hi ha una altra que és la professionalitat de tots els comandaments i, de forma especial, actualment del comissari en cap, amb el que jo no tinc absolutament cap queixa, cap ni una. I per tant, el seu paper està més que ratificat".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides