Demanda per racisme del Barça contra ‘ABC’ per un article de Sostres

La crònica d'un partit comparava Ansu Fati amb un manter que fuig de la Guàrdia Urbana, i considera l'estampa "selvàtica"
Ansu Fati, celebrant un gol
Ansu Fati, celebrant un gol

El FC Barcelona demandarà el diari ABC i Salvador Sostres, autor de la crònica del darrer partit dels blaugrana publicada en aquest diari, per haver-hi comparat el futbolista Ansu Fati corrent amb un "manter joveníssim i negre" que fuig de la Guàrdia Urbana, al·lusions que el club considera racistes.

Sostres havia escrit que el davanter blaugrana, de 17 anys, quan corre "té una mica de gasela, de manter joveníssim i negre que de cop i volta veies corrent pel Passeig de Gràcia quan algú fa el crit de: 'Aigua, aigua!', anunciava que la Guàrdia Urbana havia arribat. Selvàtiques estampes al cor de la ciutat. Ara això no passa, perquè per Ada Colau els delinqüents són els policies i no els manters, que ja no han de sortir corrent. També és cert que sense turistes, els flaqueja bastant el negoci".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, precisament, ha manifestat el seu rebuig a les expressions de Sostres: "Tot el meu suport a Ansu Fati i a tots els joves anònims als quals la caverna caricaturitza o estigmatitza pel seu color de pell. Rectifiqueu el vostre racisme i demaneu disculpes, ABC".

Un company d'Ansu Fati, Antoine Griezmann, s'havia fet ressò de l'article i havia demanat respecte: "Ansu és un noi excepcional que mereix respecte com qualsevol ésser humà. No al racisme i no a la mala educació". També l'exdavanter del Barça i excapità de la selecció anglesa Gary Lineker ho ha titllat de "fastigós, com si haguéssim retrocedit 50 anys". El periodista italià Filippo Ricci, de la Gazzetta dello Sport, ha considerat "increïble" el fet de trobar "racisme l'any 2020 en una crònica de futbol".

Segons publica El Periódico, Sostres -amic de l'expresident blaugrana Joan Laporta- ha lamentat "el malentès" i ha demanat disculpes "a qui s'hagi sentit ofès". Entre moltes altres polèmiques no relacionades amb el futbol, en una altra crònica, publicada el 2015, Sostres va desviar-se del partit descrivint l'àrbitre com "un home de sis i mig que amb el seu aspecte de representant de fotocopiadores i tallada de cabells de perruquer modern de Nou Barris li acabava de donar l'estètica (al partit) que mereixia a tan innecessari partit". També va comprar el partit, disputat amb un equip de Segona Divisió B, amb "seure un pobre a la taula", quelcom que va considerar "deplorable".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides