El jutge manté la imputació de Fernández Díaz en l’operació Kitchen

L’exministre de l’Interior declararà davant el magistrat Manuel García-Castellón el dia 30 d’octubre
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El magistrat de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha decidit mantenir la imputació de l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per la seva presumpta responsabilitat en l’espionatge il·legal a que va ser sotmès l’extresorer del PP, Luis Bárcenas.

L’exministre popular considerava que la seva imputació en aquest cas judicial, conegut com a operació Kitchen, estava sostinguda en meres sospites i conjectures i qüestionava l’autenticitat dels missatges SMS que se li atribueixen amb el qui va ser secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez. Per Fernández Díaz, aquests missatges ni es van enviar ni es van rebre.

El jutge García-Castellón considera que existeixen indicis que clarament incriminen a Fernández Díaz i “no en la seva mera condició de ministre en el moment de materialitzar-se l’operació investigada, tot i que els indicis apunten a que el Ministeri de l’Interior va ser el centre des del que es va desenvolupar la mateixa”.

Per la seva part, la Fiscalia defensa que hi ha indicis per sostenir la participació de l’exministre de l’Interior en els fets que s’investiguen i apunta que des de la provisionalitat d’aquest moment inicial, hi ha indicis que la comunicació del secretari d’Estat va ser amb l’aleshores ministre.

En aquest sentit, creu que no hi ha cap element que permeti pensar que Martínez tingués voluntat d’incriminar al recurrent de forma falsa o injustificada, en un moment en què no estava encara formalment investigat. Fernández Díaz declararà davant García-Castellón el proper dia 30 d’octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides