Allau contra Laura Rosel per queixar-se que Oriol Mitjà critiqui ara Salut

El mateix infectòleg exassessor de Torra i el cap de l'oficina de Puigdemont qüestionen que la presentadora de Catalunya Ràdio hagi escrit l'editorial amb què li retreu que es carrega "la confiança en el govern"
Laura Rosel
Laura Rosel

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, ha rebut nombroses crítiques d'independentistes a la xarxa per haver dirigit un comentari en l'editorial d'aquest divendres contra l'infectòleg Oriol Mitjà, arran de les crítiques que aquest exassessor de l'expresident Quim Torra va adreçar aquest dijous contra els responsables catalans de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

Rosel ha manifestat que "amb aquest panorama al davant, el que segur que no ajuda gens, però gens, ni a l'estat d'ànim ni a la confiança en el sistema, són intervencions com les de l'Oriol Mitjà ahir al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, acusant el govern d'incompetent i de tenir un lideratge fracassat. Fins i tot, assegura que es podrien haver evitat morts, una acusació molt greu, aquesta, i la gent del carrer no en té ni idea de si Mitjà té raó o no té raó, de si el govern no ho fa millor o ho podria haver fet pitjor, només sap que porten un any molt complicat, amb tot de cap per avall, quedant-se a casa, patint, fent una vida no-normal, en molts casos amb familiars malalts, amb familiars morts, amb moltes altres sense feina, amb ERTOs… Prou desconcertant és tot plegat per haver d'escoltar ara un dels metges de referència de la pandèmia carregant-se així la confiança en el govern sigui del color que sigui, sigui veritat o no".

Mitjà, en una intervenció al programa Planta baixa (TV3) en la mateixa línia que lamenta Rosel, havia atribuït aquest dijous el fet que Catalunya tingués més morts per cada milió d'habitants que Alemanya i el Japó "a les decisions i la manca de capacitat de prendre decisions d'una manera suficientment àgil" per part de "les cúpules directives" de Salut. També havia dit de la consellera de Salut, Alba Vergés, que no només "li falta coneixement en medicina i salut pública", sinó també "humilitat per escoltar els experts", i que "les persones que han estat al capdavant han estat perillosament incompetents i que no hauríem de permetre que en unes eleccions mantinguessin el seu lloc de treball".

Aquest divendres, com han fet altres oients i usuaris de Twitter, Mitjà ha reaccionat contra les paraules de la presentadora del matinal de Catalunya Ràdio exclamant: "Quina editorial Laura Rosel!". "Més crítica, més informació i més transparència per a millorar les mesures de contenció. M'atreveixo a dir que això no ho has escrit tu", ha afegit. "No et vull ofendre ni tampoc dic que parlis al dictat. Però tu i jo haviem discutit sobre aquest tema i crec que l'editorial no reflecteix la teva opinió. Potser es que no et conec prou i aleshores et demano disculpes", ha piulat també.

En la mateixa línia, l'escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar ha manifestat a Twitter dubtes sobre si Rosel n'era l'autora: "¿Qui li haurà escrit la diatriba a la Rosel?". Josep Lluís Alay, el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, ha marcat aquest comentari amb un m'agrada. A més, De Jòdar ha comentat que "una ràdio nacional no pot dir a una de les parts: «Canari, mut i a la gàbia!»".

Altres usuaris han criticat la presentadora d'El Matí per l'editorial, emmarcant-lo en les desavinences entre ERC i JxCat, associant-lo amb la influència d'ERC sobre Catalunya Ràdio, i recordant les paraules de la predecessora de Rosel al capdavant del programa, Mònica Terribas, la qual va dir quan va plegar que "l'engranatge grinyola".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.