Gemma Montull esquiva la presó a canvi de treballs comunitaris i 500 euros al mes

La filla de l'exnúmero dos del Palau de la Música va ser condemnada a tres penes inferiors a dos anys cadascuna
Gemma Montull

Gemma Montull, filla de l'exdirector administratiu del Palau de la Música Catalana, Jordi Montull, no entrarà a la presó per complir la pena de quatre anys i sis mesos que se li va imposar en el judici del cas Palau, en el qual també van condemnar el seu pare i el president del Palau, Fèlix Millet. El tribunal de la secció 10a de l'Audiència Provincial de Barcelona li ha suspès la pena de presó a canvi de fer treballs socials durant un any i a pagar 500 euros mensuals.

El tribunal, per majoria, ha valorat que es compleixen els requisits que la llei estableix per acordar la suspensió de la pena de presó tot i la gravetat dels fets pels quals va ser condemnada. El tribunal entén, a més, que en matèria de responsabilitat civil, que és solidària, tots els seus béns estan a disposició de l'autoritat judicial per satisfer-la.

En una nota del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'informa que en el cas de Gemma Montull es valora que no té antecedents penals, que les tres penes imposades no són superiors a dos anys de presó cadascuna i que no és "reo habitual".

Gemma Montull fou condemnada al pagament d'1.500.821 euros, condemna que és conjunta i solidària amb Fèlix Millet i Jordi Montull. Aquests dos últims penats han estat, en total, condemnats a pagar una responsabilitat civil de 24.359.427,27 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides