Trilla critica el bany de masses de Torra

El cap d'Epidemiologia del Clínic titlla d'"espifiada" la concentració sense distància per la inhabilitació del darrer president de la Generalitat
Quim Torra i la seva dona, a la plaça de Sant Jaume
Quim Torra i la seva dona, a la plaça de Sant Jaume

El doctor Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha criticat aquest dimarts la concentració de centenars de persones que va donar suport a Quim Torra aquest dilluns al vespre arran de la inhabilitació com a president de la Generalitat confirmada pel Tribunal Suprem.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla s'ha referit a la concentració com "una sorpresa" i ha afegit que la seva sensació és que no hi havia "tant control" i que els manifestants estaven "molt més amuntegats" que durant la Diada.

A més, ha considerat que "hauríem de tenir una mica de fre", abans de concretar que manifestacions com les d'aquest dilluns "s'haurien d'intentar no fer" o fer-les "de manera molt ordenada, amb distància i la mínima gent possible".

Trilla, que ha advocat perquè l'afluència a les concentracions que s'organitzin sigui "simbòlica" i no "majoritària", ha afirmat que "seguim en una situació en la qual no podem cometre espifiades o errors que se'ns escapin per un cantó, amb la millor voluntat del món, i que això després tingui conseqüències".

El cap d'Epidemiologia del Clínic s'ha mostrat "preocupat", però també ha manifestat que "entenc que [les concentracions d'aquest dilluns] no es repetiran" i que espera és que la tendència de futures manifestacions sigui optar pel "simbolisme".

En el seu comiat com a president, Quim Torra va rebre un bany de masses per part de centenars de partidari a la plaça de Sant Jaume, on no es va seguir el lema anti-Covid del govern català: distància-mans-mascareta. El govern català acaba de restringir les reunions a un màxim de sis persones i Torra havia reiterat els darrers dies, amb relació a les seves compareixences davant la justícia, que dedicava tot el seu temps a combatre la pandèmia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides