Campo reconeix que Felip VI no va anar a Barcelona per no escalfar l’independentisme

El titular de Justícia admet que la inhabilitació de Torra i l'aniversari de l'1-O va desaconsellar la visita del Rei
Juan Carlos Campo a RNE

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha acabat admetent que el rei Felip VI no va participar en el lliurament de despatxos dels nous jutges a Barcelona la setmana passada perquè "hi havia unes raons que desaconsellaven la presència" del monarca a Catalunya. Campo ha afirmat que la decisió es va prendre per vetllar per "la convivència" a Catalunya i no escalfar l'independentisme amb la visita del monarca davant la imminència de la sentència d'inhabilitació de Quim Torra i la proximitat de l'aniversari de l'1 d'Octubre.

Juan Carlos Campo, en declaracions a RNE, ha afirmat que "és veritat que el rei no hi ha anat, crec que hi havia raons que qualsevol ciutadà podria entendre, no solament ja per la idea de la seguretat del monarca, no està allà l'accent, és elements de la convivència", afegint que "la imminència de la sentència, la proximitat de l'1 d'octubre (…) aleshores, crec que el govern té una obligació de vetllar, ja no per la seguretat que per descomptat la té, però sobretot per la convivència, i per tant si aquell acte es podia fer uns dies després que no hi hagués aquesta tensió, perquè anem a generar una tensió?".

En aquest sentit, el titular de Justícia ha afirmat que l'Executiu de Pedro Sánchez va intentar que l'acte dels jutges a Barcelona s'ajornés, però que el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, no ho va voler. Campo ha assegurat que "hi va haver un intent que l'acte s'ajornés, el president del Consell, que és qui tenia les competències va entendre que no, i aquest ministre va anar allà".

En aquest context, el ministre Campo ha assegurat que a hores d'ara "no hi ha cap frontisme amb la Casa Reial, en absolut", afirmant que "el què hi ha hagut, una decisió que es va prendre efectivament, que cal donar una idea de normalitat institucional, perquè la normalitat institucional s'ha produït". Campo també ha justificat l'absència del rei a Barcelona en el fet que "no podem oblidar, estem en mig d'unes restriccions importants" arran de la pandèmia de la covid-19, i que "l'acte, al marge de l'absència del monarca, en aquests termes d'una certa normalitat, dins de l'excepcionalitat també ho ha estat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides