Qui juga políticament dues ‘partides’ simultànies a Barcelona?

Josep Sánchez Llibre, en un acte de Foment
Josep Sánchez Llibre, en un acte de Foment

Josep Sánchez Llibre, el president de la patronal catalana Foment del Treball, és un dels crítics més ferotges d'Ada Colau i del govern de la ciutat de Barcelona. Però, alhora, promociona Albert Batlle, el tinent d'alcalde de Seguretat de Colau, com a líder electoral d'Units per Avançar.

Per tant, Sánchez Llibre deixa com un drap brut l'alcaldessa mentre promociona políticament una de les peces més ben valorades del govern de comuns i socialistes.

Diputat, senador i membre de l'executiva d'Unió en el passat, Sánchez Llibre va fer una llarga carrera política a Unió Democràtica (UDC) i va ser un dels homes de confiança de l'exlíder de la formació Josep Antoni Duran i Lleida.

Ara, a Foment, Sánchez Llibre té com a col·laboradors propers excompanys seus a UDC com Jordi Casas, que va ser diputat, senador i delegat de la Generalitat a Madrid, càrrec del qual va dimitir davant del procés independentista engegat per Artur Mas. A més, altres exdirigents de l'extinta UDC formen part de l'estructura de la patronal, com Salvador Sedó i Fèlix Riera.

Malgrat que Units per Avançar va néixer de les cendres d'UDC i no té més vinculació amb l'extinta formació democristiana que alguns dels seus dirigents, que també ho van ser d'UDC, com Ramon Espadaler, Sánchez Llibre estaria treballant per afavorir els seus excompanys de militància política en un moment de recomposició de l'espai polític de l'antiga CiU.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari