Primera gran derrota del govern de Sánchez, amb el decret de romanents

PSOE i Podem s'han quedat sols defensant la iniciativa per captar el superàvit dels ajuntaments
María Jesús Montero

Primera gran derrota del govern de PSOE i Unidas Podemos en seu parlamentària. La cambra baixa de l'estat espanyol ha tombat el decret de romanents dels ajuntaments que havia presentat el govern de Pedro Sánchez. Només les dues formacions hi han votat a favor i s'han quedat sols defensant la iniciativa que tenia la intenció de quedar-se amb el superàvit dels Ajuntaments.

El decret de romanents dels ajuntaments establia un sistema que permetia que els consistoris accedissin a 5.000 milions dels seus propis superàvits a canvi de cedir a l'Estat la resta dels seus estalvis durant un termini de 10 anys a partir del 2022.

Ni el PNB, ni ERC, ni JxCat, ni Bildu, ni el BNG, ni Compromís, ni el Partit Regionalista de Cantàbria, ni Nova Canària, ni Coalició Canària, han recolzat el text enviat pel Consell de Ministres, i tampoc s'han abstingut, han votat en contra, de manera que el govern espanyol no ha tingut res a fer.

Des de la tribuna la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha insistit que el govern espanyol posava en marxa d'aquesta manera "l'únic" mecanisme de què disposa i ha negat taxativament que l'executiu necessiti els diners dels ajuntaments perquè té accés als mercats per rebre diners amb interès negatiu.

El decret ha rebut dures crítiques per part dels partits de l'oposició, començant pel PP que l'ha definit com un text "pervers i discriminatori", en paraules del diputat Antonio González Terol. "No ens demanin que blanquegem amb el nostre suport la traïció als alcaldes", ha afirmat.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari