30 ex-alts càrrecs del govern, a judici per l’1-O

El Jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, contra el criteri de la Fiscalia, tanca la instrucció sobre l'organització del pseudoreferèndum
Sanchis i Llorach al Parlament

La titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil, ha tancat la instrucció sobre l'organització del pseudoreferèndum de l'1 d'octubre del 2017 i ha enviat a judici trenta alts càrrecs de la Generalitat d'aleshores. La decisió ha estat adoptada contra el criteri de la Fiscalia, que havia sol·licitat un any més d'instrucció.

La interlocutòria de processament atribueix a aquests alts càrrecs de l'etapa de govern de Carles Puigdemont els delictes de malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. La Fiscalia reclamava que 28 dels processats també fossin jutjats per organització criminal.

Entre els processats hi ha Vicent Sanchis i Saül Gordilllo, els actuals directors de TV3 i Catalunya Ràdio, respectivament, la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i alts càrrecs de l'executiu de fa tres anys com Antoni Molons, Jaume Clotet, Joaquim Nin, Josep Ginesta, Francesc Sutrías, Aleix Villatoro i Amadeu Altafaj, alguns dels quals, com Clotet i Villatoro, treballen actualment per a la Generalitat.

És la tercera causa sobre el procés derivada de l'1-O que afecta càrrecs públics catalans, després de la que va concloure fa gairebé un any amb una sentència condemnatòria -contra membres del govern català, la presidenta del Parlament i els líders d'Òmnium Cultural i l'ANC-, de la que va arribar a judici sobre la responsabilitat de la cúpula dels Mossos d'Esquadra -que es troba en espera de sentència-, i de la que ha afectat els membres de l'anterior Mesa del Parlament -també pendent de sentència-.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides