Educació substituirà 1.700 docents vulnerables a la covid-19 a Catalunya

El departament contractarà 8.162 nous professionals per encarar el nou curs escolar
Escola

El nou curs escolar 2020-2021 començarà dilluns a Catalunya amb 1.700 docents que, per la seva vulnerabilitat a la Covid-19, seran substituïts, recol·locats o treballaran des de casa. Per a aquestes persones s'ha fet una adaptació del lloc de treball, sigui teletreballant o reubicant la seva tasca. En 800 dels casos, en què aquestes mesures no han estat possibles, han agafat la baixa i se'ls ha substituït.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que aquestes xifres aniran canviant contínuament durant el curs, i que s'aniran adaptant a cada cas. Bargalló ha assegurat que sempre hi haurà una substitució, si pot ser a partir de l'endemà.

Hi haurà 12.000 alumnes menys que l'any passat -seran en total 1.340.000– i cinc instituts nous. El Departament contractarà més de 8.000 professionals, entre docents, monitors i personal administratiu per poder assumir les mesures de seguretat que marca la pandèmia; d'aquests, 5.300 seran mestres i professors.

Bargalló ha explicat que la pandèmia ha obligat a establir un pla escolar que té com a eixos principals l'aplicació de les mesures de seguretat i sanitàries, fer front a les necessitats de personal i mitjans tecnològics, i superar les dificultats socials i econòmiques de l'alumnat més vulnerable.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari