Aprofiten la dura derrota del Barça contra el Bayern per demanar un president ‘indepe’

L’ANC, polítics i periodistes partidaris del procés acusen Josep Maria Bartomeu d’haver malmès un model d’èxit i volen recuperar els independentistes Joan Laporta i Pep Guardiola
Bartomeu, en declaracions posteriors a la desfeta del Barça contra el
Bartomeu, en declaracions posteriors a la desfeta del Barça contra el Bayern de Munic

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no va esperar que acabés el partit entre el Barça i el Bayern de Munic de quarts de final de la Champions per reclamar que el club blaugrana “torni a tenir” un president independentista. Amb el resultat provisional de 2 a 6 al marcador, l’entitat independentista va escriure una piulada assenyalant: “Potser ja va tocant que el Barça torni a tenir un president independentista, no? #XarxaIndependència”.

La piulada de l'ANC ha rebut moltes crítiques i l'editor de larepublica.cat i exdiputat d'ERC, Joan Puig, ha defensat la tasca de l'entitat d'intentar controlar el màxim d'espais i institucions possibles: "Astorat de veure com alguns que diuen ser independentistes carreguen contra l'ANC per dir que cal un president independentista!!! Que no cal un independentista a la presidència de Catalunya? A la Cambra i a on calgui? Com farem la independència sense independentistes…".

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va ser encara més ràpid que l'ANC, entitat independentista a la que pertany, per vincular els èxits esportius de fa anys del Barça amb el fet que es van produir quan hi havia un entrenador i un president independentistes. Va assenyalar en una piulada a la mitja part del partit, quan el resultat era de 4 a 1, com havia anat de bé l’entitat esportiva “quan teníem president i entrenador indepes, i força jugadors de la pedrera que sentíen els colors”.

Altres veus del món independentista com el periodista de Vilaweb, Pere Martí Colom, el periodista de TV3, Jordi Eroles, o l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, també van publicar tuits en aquesta direcció. Colom, que atribueix les gestes dels darrers anys al tàndem entre l’ex-president del club, Joan Laporta, i l'ex-entrenador blaugrana, Pep Guardiola, va escriure: “El ridícul històric del Barça també té uns responsables periodístics. Primer es van dedicar a erosionar Joan Laporta i Pep Guardiola i després han avalat la gestió de la directiva de Josep Maria Bartomeu, esdevenint còmplices de la destrucció d’un model d’èxit”. En una línia similar, Jordi Eroles, va publicar la piulada següent: "Us imagineu a Joan Laporta de president, a Pep Guardiola de mànager general i a Xavi Hernández d'entrenador? I un equip amb Ansu, Riqui, Aleñà, Cucurella, De Jong, Messi de capità amb Ter Stegen a la porteria, amb vaques sagrades fora i fitxant De Light i un crack al davant?”

Per la seva part, Forcadell va apel·lar a un “futur millor nacionalment i esportivament: “Trist i decebedor això del Barça, però tornarem a jugar, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer. Mai no perdré l'esperança en un futur millor nacionalment i esportivament. Fem-ho possible”. Qui també es va apuntar a la festa a les xarxes socials per carregar contra l’actual president del Barça va ser la tertuliana de TV3 Pilar Rahola, que va escriure un tuit on exigia la seva dimissió: “Ja ha dimitit en Bartomeu? #BarcaBayern”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides