Torra exigeix Torrent que cessi el secretari general del Parlament

Els serveis jurídics de la Cambra suprimeixen la reprovació a Felip VI i l’al•lusió a la ‘monarquia delinqüent’ de les resolucions aprovades al Ple del passat divendres
Tuit de Torra demanant que Torrent cessi Xavier Muro
Tuit de Torra demanant que Torrent cessi Xavier Muro

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al president del Parlament, Roger Torrent, que cessi el secretari general de la Cambra, Xavier Muro. Ho ha fet, en un missatge a twitter, després que els serveis jurídics del Parlament hagin publicat al seu butlletí oficial (BOP) les resolucions aprovades en la sessió del Ple del passat divendres amb part dels seus textos retallats. Dels acords aprovats amb els vots de JxCat, ERC i les CUP han desaparegut les al·lusions a la “monarquia delinqüent” i la reprovació al rei Felip VI.

Muro ha inclòs al final del text publicat al BOP una nota en la qual argumenta la seva obligació de “impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material que pugui suposar l’incompliment de les decisions del Tribunal Constitucional” i que, per això, s’han eliminat de la publicació oficial els punts polèmics. El lletrat major del Parlament, Joan Ridao, ja havia avisat el president de la Cambra de les possibles conseqüències penals de publicar les esmentades resolucions.

Ara, Torra pretén que sigui Rogert Torrent i la Mesa del Parlament qui assumeixi la responsabilitat de publicar aquestes resolucions i, per tant, les conseqüències penals corresponents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides