S’aixeca el confinament perimetral a Lleida i sis municipis del Baix Ebre

Terrasses de bars i restaurants i comerços podran obrir amb el 50% de l'aforament
Hospital de campanya, al costat de l'Arnau de Vilanova, a Lleida

El Govern ha aixecat el confinament perimetral a Lleida i sis municipis del Baix Segre, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. L'executiu no allarga d'aquesta manera la mesura perimetral, que s'acabava aquest dijous a les quatre de la tarda. A més, es relaxen les mesures en aquests municipis.

Segons ha explicat Vergés, els comerços podran obrir sense superar el 50% de l'aforament, i també ho podran fer els bars i restaurants, amb consum només a les terrasses, que tampoc podran superar la meitat de l'aforament i hauran de tancar a tot tardar a la mitjanit. Les trobades de més de 10 persones continuaran estant prohibides.

La Generalitat considera que la davallada dels contagis és prou significativa per a ordenar acabar amb el tancament domiciliari. Aquest dimecres, la taxa de reproducció de l'epidèmia, la taxa Rho, s'ha situat en l'1, que vol dir que l'epidèmia no creix.

Tot i aquesta millora en relació amb les setmanes anteriors, Vergés ha alertat que la situació "continua sent complicada", que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és "greu". "En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot", ha manifestat. Vergés ha indicat que la corba s'ha aplanat però que "la pressió hospitalària" a la demarcació és "molt alta". Ara mateix hi ha 189 ingressats als centres lleidatans, 23 dels quals a l'UCI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides