Urkullu revela que Puigdemont va demanar-li ajuda per evitar la DUI

El lehendakari assegura que, indirectament, aquesta també era la posició de Junqueras
Carles Puigdemont, durant la darrera entrevista a TV3
Carles Puigdemont, durant la darrera entrevista a TV3

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, quan eren president i vicepresident catalans respectivament, a finals del mes d'octubre del 2017, van demanar ajudar al lehendakari Iñigo Urkullu, segons afirma el mateix dirigent basc en els documents que va elaborar a partir del seu paper de mediador en la fase més calenta del procés, revela El Periódico.

Urkullu, en concret, hi explica la seva posició contrària al reconeixement d'una República catalana -que impulsava EH Bildu al Parlament basc- com una posició coherent, adduint que "a mi el mateix Puigdemont em va sol·licitar ajuda perquè ell no volia procedir amb la DUI". A més, el lehendakari atribueix el mateix parer a dos destacats dirigents de l'independentisme més: "El mateix la coordinadora general del PDECat [que llavors era Marta Pascal] i, de manera indirecta, també el president d'ERC [Oriol Junqueras]".

Aquestes afirmacions es troben en el primer bloc de documentació, que supera les 600 pàgines, compilat per Urkullu, que segons El Periódico conté algunes discrepàncies amb el relat dels fets de Puigdemont al seu llibre M'explico, publicat recentment. Ambdues versions reflecteixen la desconfiança mútua dels dos mandataris, indica la mateixa informació.

Pel que fa als fets de finals del mes d'octubre del 2017, Urkullu considera que "el procés i la deriva de Puigdemont, Junqueras i Artur Mas està situant de manera irresponsable fora del radar l'autèntica qüestió: hi ha una majoria de dos terços àmplia que té com a horitzó un autogovern més profund". El dia 25, en concret, el lehendakari va anotar que "Puigdemont planteja condicions il·lògiques al president Rajoy de cara a les sessions plenàries del Parlament de Catalunya que s'han de celebrar els dies 26, 27 i 28", i també que el president català d'aleshores "insisteix que no vol procedir a la DUI".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides