Suspesos els tercers graus penitenciaris de Junqueras, Romeva, Sánchez, Cuixart i Forn

El jutjat número 5 accepta la petició de la Fiscalia Provincial de Barcelona que retornin al segon grau
Josep Rull, Jordi Turuill i Jordi Sánchez, durant el judici de l'1-O
Josep Rull, Jordi Turuill i Jordi Sánchez, durant el judici de l'1-O

María Jesús Arnau, titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5, ha dictat la suspensió del règim de tercer grau de què gaudien Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn, tal i com li havia demanat la Fiscalia Provincial de Barcelona. Tornaran, per tant, al règim de segon grau que tenien abans que el departament de Justícia de la Generalitat els concedís el tercer. Queda per saber si també es retirarà el tercer grau a Carme Forcadell, que depèn d’un altre jutjat. La Fiscalia encara no s’ha pronunciat sobre si també s’ha de fer retrocedir al segon grau la situació penitenciària de Jordi Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa.

Els cinc dirigents polítics afectats per la decisió de la jutgessa tenen tres dies per presentar al·legacions en defensa del manteniment del tercer grau, que els permet fer vida normal i només anar a dormir a la presó entre setmana. El Tribunal Suprem va revocar el règim penitenciari de Carme Forcadell la setmana passada. De fet, el Suprem va revocar que se li apliquessin els beneficis de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, quan el departament de Justícia ja havia concedit el tercer grau a l’ex-presidenta del Parlament. Aquesta decisió del Tribunal Suprem ja feia preveure que, més aviat o més tard, tots els presos condemnats en la causa de l1-0 tornarien al règim de segon grau penitenciari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides