Puigdemont, sobre Mas: “Hi tinc molta confiança”

L'expresident admet que pretén mantenir el llegat d'"aquella Convergència del 1974"
Portada del llibre de Carles Puigdemont
Portada del llibre de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, president de la Generalitat entre els anys 2016 i 2017 i eurodiputat de JxCat, ha mostrat el seu agraïment al seu antecessor al capdavant del govern català, Artur Mas, que també va ser l'home clau en la seva elecció com a president, ja que el va proposar com a candidat per poder tirar endavant la legislatura que l'independentisme va organitzar un referèndum d'autodeterminació.

En una entrevista concedida a Vilaweb sobre el seu llibre, M'explico, de la investidura a l'exili, Puigdemont diu de Mas: "Hi tinc molta confiança, perquè me l'ha demostrada. Va ser al costat als moments durs. I ho agraeixo". Seguidament, afirma que té en comú amb Mas que "públicament tampoc m'he vist posicionar-me gaire. No m'he prodigat en declaracions".

"Mas i jo mateix intentem que tot allò que representa aquella Convergència de 1974, que va saber aglutinar democratacristians, socialdemòcrates, gent que venia del PSUC i, fins i tot, alguns del franquisme, es mantingui", reconeix sobre el llegat del partit que va fundar Jordi Pujol.

"Ni Mas ni jo no som de trencadisses. I els silencis a vegades s'han d'interpretar en la línia que no som gent de trencadissa, sinó de suma", assegura també a Vilaweb.

Pel que fa a la seva relació amb Oriol Junqueras, ha aclarit que hi havia diferències i desconfiança però que no eren prou "determinants" per no poder organitzar l'1-O, i que "la confiança política l'hem de tenir sempre". "No hi ha cap qüestió personal, aquí", ha afegit.

"Explico que hem de ser molt lleials amb nosaltres mateixos, i noto que no sóc correspost de la mateixa manera. I em preocupa, no tant pel fet en si, sinó per allò que pugui representar pel conjunt. Però la confiança que m'interessava és la que vaig tenir: la del Primer d'Octubre", hi assegura.

"Qui vagi a un conflicte que sap que pot causar víctimes sense temors és un irresponsable i un ximple. No ho volia assumir. Avui podem dir que tenim intacte el llegat del Primer d’Octubre i la raó d’haver-ho intentat tot per aconseguir la independència, que potser no la tindríem si a l’esquena hi hagués una motxilla carregada de víctimes ", afirma sobre el 2017, del qual extreu com a lliçó que "quan l’estat espanyol, fins i tot en moments tan crítics, parla de negociar, no ens l’hem de creure".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides