‘Planta baixa’ ha costat 3,4 milions a TV3

El contracte signat per la CCMA i la productora de Ricard Ustrell preveu la realització d’un centenar de programes més i que estigui en antena fins a finals d’any
Ricard Ustrell entrevista a la diputada de JxCat Laura Borràs al progr
Ricard Ustrell entrevista a la diputada de JxCat Laura Borràs al programa de TV3 'Planta baixa'

El programa Planta baixa, emès per TV3 els migdies, ha costat 3.381.048,56 euros. El contracte que va firmar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb la productora La Manchester radiofònica, propietat de Ricard Ustrell, el 17 de juliol de l’any passat era per un valor de 3.137.400,87 euros, però el 20 de maig es va ampliar amb un “increment de 19 programes (fins a juliol de 2020)” que ha suposat afegir-hi 243.647,69 euros.

El contracte firmat ara fa un any comprometia a La Manchester radiofònica a realitzar 256 programes fins el desembre de 2020. Planta Baixa es va estrenar a TV3 el 16 de setembre de 2019 i se n’han emès 161 edicions fins que va marxar de vacances el 17 de juliol. Ricard Ustrell, director i presentador del programa, té, per tant, el compromís de produir 95 programes més. És impossible que compleixi aquest compromís perquè,  encara que Planta Baixa es torni a emetre l’1 de setembre, com a molt se’n podria fer una vuitantena d’emissions.

Sobta que la CCMA augmentés la partida de diners perquè Planta baixa emetés 19 programes més abans de les vacances quan n’hi ha un centenar de pagats per endavant. Ricard Ustrell pot adduir per justificar que seva productora rebi aquests diners extres per Planta baixa que, a partir del 16 de març, va ampliar la seva durada. Inicialment havia de durar dues hores, entre les 12 i les 14 hores. A partir del 16 de març, però, ha tingut una duració de tres hores i, en ocasions, de fins a quatre o cinc. Les rodes de premsa del govern de la Generalitat per tractar la qüestió de la pandèmia de la Covid-19 van caure dins l’horari de Planta baixa i TV3 va preferir que formessin part del programa en comptes que se n’encarreguessin els serveis informatius de la televisió.

La Manchester radiofònica ha realitzat diversos programes per TV3 i Catalunya Ràdio els darrers anys, però mai havia firmat un contracte per una quantitat tan elevada com la que ha rebut per Planta baixa. El mateix dia que es firmava el contracte per fer aquest programa se’n va signar un altre per la producció de 9 capítols de Quatre gats, que també dirigeix i presenta Ricard Ustrell. Ha costat 644.498,98 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides