França contempla tancar les fronteres amb Espanya pels rebrots a Catalunya

El primer ministre Jean Castex es reunirà dilluns amb la vicepresidenta Carmen Calvo per parlar del tema
Controls fronterers a La Jonquera

El govern de França observa atentament l'evolució dels rebrots a Catalunya i no descarta un eventual tancament de la frontera amb Espanya si la situació epidemiològica no remet. Així ho ha apuntat aquest dissabte el primer ministre francès, Jean Castex, que ha passejat per un mercat de la localitat de Prada de Conflent, d'on encara és alcalde i que es troba només a una hora en cotxe de la Jonquera.

Castex es trobarà dilluns a la tarda a la seva residència oficial de Matignon amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, durant una visita oficial a París, i la viabilitat d'un tancament de fronteres serà un dels punts que es tractin.

"Estem vigilant la situació de molt a prop, aquí en particular. Perquè és un assumpte important i hem de discutir també amb les autoritats espanyoles", ha respost al ser preguntat per la possibilitat de tornar a situar controls policials per bloquejar el pas.

Aquest divendres Castex ja es va referir a la situació epidèmica a Catalunya, en insistir en una entrevista a la televisió en què les circumstàncies a França no són tan preocupants com les que hi ha a l'àrea metropolitana de Barcelona. "Les xifres de Barcelona són molt pitjors que les que observem" a França, va indicar Castex, després d'admetre que el seu govern contempla la possibilitat d'establir mesures de confinament localitzat com les aplicades per la Generalitat si hi hagués un important ressorgiment del coronavirus. Però per ara, ha precisat, "no estem en una situació greu, però necessita vigilància".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides