Argimon, director de l’ICS, relleu de Guix a la Secretaria de Salut Pública

El número dos de la conselleria compatibilitzarà els dos càrrecs per combatre la crisi sanitària del coronavirus
Josep Maria Argimon

El Departament de Salut, després d'una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dissabte el nomenament de Josep Maria Argimon Pallàs com a nou secretari de Salut Pública, càrrec que compatibilitzarà amb el de director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS). Argimon agafa el relleu després que l'anterior secretari, Joan Guix, deixés el passat mes de juny el càrrec per motius de salut. El nomenament serà efectiu dimarts vinent al Consell Executiu.

Segons un comunicat de Salut, l'encàrrec de simultaniejar la secretaria de Salut Pública i l'ICS té per objectiu maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l'àmbit de la vigilància i control de la salut pública amb el conjunt de la xarxa assistencial en l'actual situació epidemiològica i en col·laboració amb el CatSalut.

Entre les seves funcions, i en coordinació amb la acabada de crear Oficina Covid, Argimon assumeix de forma immediata la tasca d'integrar els esforços de vigilància de casos covid-19 amb els diferents nivells assistencials partint de l'àmbit de l'atenció primària i en clau territorial i de país.

Josep Maria Argimon és epidemiòleg, llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en medicina preventiva i salut pública per l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB); diplomat en epidemiologia i estadística per la Universitat Pierre et Marie Curie París IV; màster en atenció sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides