Els Mossos detenen dos presumptes terroristes que pretenien atemptar a Barcelona

Reprodueix vídeo

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central d'Informació Exterior (ACIE) adscrits a la Comissaria General d'Informació (CGINF) han detingut aquest matí dos homes de 41 i 43 anys i de nacionalitat algeriana com a presumptes autors dels delictes de pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista, actes preparatoris d'activitat terrorista, capacitació i autoadoctrinament, segons informen des del cos de Mossos.

Les dues detencions s'emmarquen en la segona fase de l'operatiu portat a terme el 15 de gener del 2019 a Barcelona i Igualada, en el qual es van detenir 19 persones, quatre de les quals resten encara en presó provisional.

L'operatiu d'avui, tutelat pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, dona per finalitzada l'operació Alexandria, iniciada el juny del 2017 per l'ACIE dels Mossos, i que ha suposat la neutralització d'una cèl·lula terrorista gihadista que tenia el propòsit d'atemptar amb explosius a la ciutat de Barcelona.

La investigació ha permès concretar els llocs on la cèl·lula terrorista tenia previst actuar, així com determinar que el grup ja havia començat a capacitar-se, amb l'elaboració d'artefactes explosius i l'obtenció d'armes de guerra que els haurien permès materialitzar l'atemptat. Fet que es va neutralitzar en la primera fase operativa.

Les dues entrades realitzades aquest dimarts, al barri de La Barceloneta de Barcelona, han permès detenir els presumptes responsables de la identificació i el control dels objectius seleccionats del grup.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides