Quins “malentesos” vol aclarir l’Institut Nova Història?

Josep Andreu, alcalde de Montblanc
Josep Andreu, alcalde de Montblanc

L'Institut Nova Història (INH) és conegut per difondre versions alternatives de la història que situen Catalunya com a protagonista, contra el criteri de la historiografia oficial, entre les quals l'afirmació de la catalanitat de Miguel de Cervantes i Cristòfor Colom.

Recentment, ha considerat necessari comunicar que la setena edició de la seva "Universitat Nova Història", que se celebra enguany, "no compta, a causa de pressions institucionals i mediàtiques, amb el suport econòmic" de l'Ajuntament de Montblanc.

L'INH, d'aquesta manera, pretén "posar fi als malentesos que corren per la xarxa", segons afirma en un comunicat, sobre la relació que manté amb l'ajuntament de la capital de la comarca de la Conca de Barberà, on l'esdeveniment, això sí, segueix tenint-hi lloc.

L'alcalde de Montblanc és Josep Andreu, un històric d'ERC que és fidel a l'expresident Carles Puigdemont fins al punt d'haver trencat enguany el carnet del partit que lidera Oriol Junqueras perquè es considerava més pròxim al líder de JxCat.

De fet, la qüestió de la doble militància havia causat tensió a ERC i aquest càrrec electe -batlle del 1999 al 2001 i des del 2007-, adduïa que la Crida Nacional per la República no era un partit, per la qual cosa es va resistir a deixar ERC. Andreu forma part de la direcció de la Crida.

A la llista de plataformes a les quals l'INH agraeix la col·laboració o el suport no hi ha l'Ajuntament de Montblanc, però sí el Centre Català de Negocis, el partit Solidaritat per la Independència (que anys enrere van encapçalar Joan Laporta i Alfons López Tena), l'entitat Catalunya Acció (que lidera Santiago Espot), i l'Associació de Practicants de la Psicoestètica (una peculiar disciplina creada per Carles Muñoz Espinalt de la qual Espot és seguidor).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides