García Albiol declara davant del jutge per les antenes del Turó d’en Caritg

L'alcalde badaloní està investigat pels presumptes delictes de prevaricació i malversació
Xavier García Albiol

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, declara aquest dimarts davant del Jutjat d'Instrucció número 4 de la ciutat com a investigat pels presumptes delictes de prevaricació i malversació per haver autoritzat la instal·lació de dues grans antenes de telefonia mòbil a la zona del Turó d'en Caritg d'aquesta ciutat, on hi ha les dependències de la Guàrdia Urbana.

Els fets tenen l'origen el 2012 en l'anterior mandat de García Albiol com a alcalde de Badalona, quan el fiscal encarregat de la Protecció de la Fauna i Flora, Miguel Ángel Pérez de Gregorio, va formalitzar una denúncia als jutjats de Badalona –a la qual va tenir accés EL TRIANGLE- on demanava que s'investigués el procediment que es va seguir per la instal·lació de les dues antenes a la zona del Turó d'en Caritg.

Els fets es van produir en l'època que Xavier Garcia Albiol era alcalde de Badalona i, a més, havia assumit les competències d'Urbanisme del consistori. Aquestes dues grans antenes –la de Vodafone, feia més de 20 metres d'alçada- es van instal·lar sense que consti a l'Ajuntament cap expedient administratiu, ni cap autorització formal, ni cap llicència d'obres, com era pertinent. Tampoc es va tramitar la necessària llicència ambiental, ateses les radiacions electromagnètiques que emeten les antenes de telefonia mòbil.

El fiscal de Protecció de la Fauna i Flora vol aclarir aquests fets, on aprecia, d'entrada, presumptes delictes de prevaricació urbanística, malversació de cabals públics i encobriment. En aquest sentit, va demanar als jutjats de Badalona que requerissin a l'Ajuntament tota la documentació que hi havia sobre les polèmiques antenes i que es reconstruís, pas a pas, l'actuació dels càrrecs polítics i funcionaris que van intervenir per permetre la seva instal·lació il·legal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides